Home »

Fotbal: Liga a II-a ar trebui reformată complet, susține antrenorul principal al echipei ASA Târgu Mureș

Fotbal: Liga a II-a ar trebui reformată complet, susține antrenorul principal al echipei ASA Târgu Mureș

 

Antrenorul principal al echipei ASA Târgu Mureș, Adrian Falub, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, că Liga a II-a de fotbal ar trebui reformată complet, întrucât în sistemul actual multe meciuri din campionat rămân fără miză, iar din acest punct de vedere se dă o notă de superficialitate competiției.

Foto: (c) Constantin DUMA / AGERPRES ARHIVĂ

''La Liga a II-a cred că ar trebuie reformată competiția, pentru că nu știu dacă e foarte în regulă ceea ce se întâmplă cu play-off-ul și play-out-ul, dar sunt multe lucruri care nu depind de mine ca antrenor, eu pot să stau și să privesc și să am nădejdea și speranța că va fi mai bine decât a fost până acum. În rest e foarte greu ca eu să schimb ceva. (...) Competiția, play-off-ul, cred că ar trebui să se dispute în alt sistem. Adică nu ca acum, când punctele se acumulează între primele șase echipe, pentru că rămân foarte multe meciuri care se joacă fără miză și în care se pot întâmpla multe lucruri, chiar dacă nu sunt lucruri necurate, dar faptul că te gândești la așa ceva dă o notă de superficialitate competiției și nu cred că e în regulă. Așa că cine conduce fotbalul cred că trebuie să se gândească și la lucrul acesta'', a declarat Adrian Falub.

Antrenorul formației ASA Târgu Mureș a arătat că inclusiv ziua și ora de desfășurare a meciurilor sunt extrem de prost alese, iar din acest motiv la meciurile din Liga a II-a participă foarte puțini spectatori.

''În primul rând ora de disputare a meciurilor, ora 11,00, e total nepotrivită pentru Liga a II-a, pentru că sâmbăta la ora 11,00 foarte mulți oameni încă lucrează — nu mai e ca acum 20-25 de ani când se juca duminica la ora 11,00. Ca să atragi publicul la stadion trebuie să le oferi ceva și sâmbăta dimineața e foarte greu ca lumea să vină la un meci'', a susținut Adrian Falub.

ASA joacă vineri, de la ora 19,00, la Tg. Mureș, cu CS Metalul Reșița. în prima etapă din play-off-ul Seriei a II-a. Mureșenii pornesc în play-off de pe locul al treilea al clasamentului, cu 15 puncte, fiind devansați de CS Universitatea Craiova, 17 puncte, și Gloria Bistrița, 16 puncte. Metalul Reșița ocupă locul 4, cu 13 p, CSM Rm. Vâlcea e pe 5, cu 12 p, iar FC Olt e a șasea, cu 9 p.

AGERPRES/(A — autor: Dorina Matiș, editor: Mihai Țenea)

2014-04-16 13:04:00
AGERPRES

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!